carnetfotoperfil

CRISTINA BONA PEÑALVER

Directora i coordinadora pedagògica del Centre ESPAI OBERT

Educadora, Artterapeuta certificada en Coaching per Valors i Mediadora Artística

Formadora especialitzada en “El procés creatiu com a eina educativa” i l“L’Educació en Valors”.

 

Sóc Cristina Bona, especialitzada en fomentar el procés creatiu com a eina de creixement personal i educativa. Quan era una nena sempre m’agradava pintar i crear. El meu avi que era pintor i tapisser i m’ajudava a progressar, era una font d’inspiració. Durant la meva infància vaig patir un trauma que em va portar a ser més tímida i reservada i vaig trobar en la creativitat un refugi que calmava el meu dolor. Des d’aquí podia comunicar, m’encantava poder fer regals creatius, era la meva manera de comunicar gratitud i amor cap als meus éssers estimats.

El procés d’artterapia que posteriorment vaig realitzar em va ajudar a entendre’m més i poder així créixer emocionalment. Per aquest motiu vaig decidir posar energia aquí i poder mostrar-li al món que una altra manera de «ex-pressar», treure a fora allò que ens fa dolor o ens preocupa SÍ era possible. Un recorregut simbòlic que només pot donar beneficis: pau, fortalesa i autoconeixement. Veure com les persones s’empoderen amb els processos creatius és espectacular. Sens dubte, la creativitat és un ingredient clau per a ser creadors de la nostra pròpia vida i donar espai a això, em fa feliç.

L’origen d’Espai Obert es remunta als camins personals i professionals que he anat experimentant per explorar diferents mirades envers l’educació.

Al llarg d’aquests camins he treballat en escoles públiques, menjadors escolars, casals d’estiu, ludoteques i aules d’estudi, exercint de monitora, coordinadora d’esdeveniments educatius i directora d’esplais d’estiu.

Durant aquest temps hi hagut moltes influències enriquidores i allà on més em vaig aturar va ser en el lleure i la educació no convencional, un espai de trobada educatiu realment important per poder treballar els valors i la Creativitat i poder així acompanyar les dificultats emocionals i d’aprenentatge.

El meu deure es protegir l’alegria de viure del nen…i la creativitat no hi pot faltar.

             certificado-exv

VALORS D’ESPAI OBERT

CONTRIBUCIÓ

La contribució és el treball orientat a millorar el món, amb la cooperació i col.laboració de més persones i
entitats que també assisteixen,  favoreixen , ajuden i recolzen el canvi educatiu, que creuen en el benestar comú de les persones.      

CREATIVITAT

La creativitat és un dels ingredients essencials de la metodologia educativa. Per a nosaltres és important afavorir el procés creatiu en qualsevol activitat. D’aquesta manera potenciem la força creadora de l’ individu, el SÍ PUC amb eines positives i divertides per ajudar a desenvolupar la capacitat creativa.

HONESTEDAT

La Honestedat significa poder transmetre de forma transparent tota aquella experiència d’aprenentatge i coneixement que ajudi a sumar.

PRAGMATISME

Ho entenem en com fer arribar el  valor pràctic, eficaç i  útil de les eines de la nostra metodologia. Donar amb la combinació de que els nostres objetictius i les necessitats dels usuaris o clients estiguin aliniats.

ENTUSIASME

Volem fer-ho des de l’entusiasme, aquella força vital, aquell motor positiu que ens porta a la contribució, sempre des
d’una actitut optimista i  divertint-nos.